Efectele pandemiei de Covid-19 au forțat angajații din întreaga lume să lucreze de acasă, accelerând o tendință către care ne îndreptam deja cu toții, cu pași mici. Virusul a depășit barierele culturale și tehnologice care împiedicau munca de la distanță în trecut, punând în mișcare o schimbare structurală de amploare. După un an de la debutul pandemiei, limitările și beneficiile muncii de la distanță sunt mult mai clare, și pe măsură ce economiile se redeschid, modelul hibrid de lucru se conturează drept modul de lucru al viitorului.

Potențialul pentru munca de la distanță nu variază doar între sectoare, existând o diferență semnificativă dată și de gradul de digitalizare a multor economii din lume. Tot McKinsey a descoperit că angajații din China și India, de exemplu, ar putea petrece doar între 12% și 22% din timpul lor lucrând de la distanță înainte ca productivitatea să fie subminată.

Potențialul pentru munca de la distanță depinde de mixul de activități care caracterizează fiecare ocupație, de contextul fizic, spațial și interpersonal specific acestora.Multe activități fizice sau manuale, precum și cele care necesită utilizarea de echipamente fixe, nu pot fi realizate de la distanță. De cealaltă parte, activități precum: coachingul, predarea și instruirea; construirea de relații cu clienții și colegii; recrutarea; negocierea și luarea deciziilor critice; inovația, rezolvarea problemelor, toate pot fi realizate și de la distanță, deși sunt mult mai eficiente dacă sunt efectuate offline.

 

Citește continuarea pe forbes.ro

 

Responsive Menu
Add more content here...