Criza generată de Covid-19 a schimbat, fundamental, tendințele din piața muncii. În timp ce funcția biroului va continua să evolueze și după pandemie, oamenii vor avea întotdeauna nevoie de un loc care să alimenteze spiritul comunității și să susțină schimbul de idei, promovând relații față în față pe care tehnologia se „luptă” să le reproducă. Deși nu există o soluție unică pentru gestionarea resurselor umane, liderii companiilor înțeleg sau ar trebui să înțeleagă că biroul bazat pe oameni va fi câștigător în viitor.

Analizând părerile a peste 2.000 de angajați din 10 țări, în studiul „Reinventați noul viitor al muncii pentru a clădi o lume mai bună”, JLL explorează dinamica și așteptările forței de muncă într-o lume post-pandemică și oferă informații despre modul în care companiile pot reinventa modul în care gestionează angajații și locurile de muncă acum, dar și dincolo de anul 2021. JLL a identificat patru priorități strategice care ajută la construcția viitorului muncii.

O afacere bazată pe oameni va crea locuri de muncă care nu pot fi preluate de roboți, ceea ce înseamnă crearea de roluri în organizație prin care oamenii să-și folosească abilități umane unice, precum creativitatea, comunicarea și empatia.

 

Citește continuarea pe investinginproperty.ro

 

Responsive Menu
Add more content here...