Nu mai suntem într-o eră a muncii la birou de la 9 la 5. De când a izbucnit pandemia, nu mai suntem, de fapt, într-o eră a lucrului doar de la birou. Ceea ce nu este neapărat un lucru rău. Vorbim însă de o schimbare care transformă biroul într-un mod ireversibil.

Astăzi, doar o parte din angajați mai merg zilnic la birou. Unii dintre ei sunt tot timpul cu ochii în patru după dezinfectant și fac un pas în spate atunci când un coleg se apropie prea mult. Pentru alții, mersul la birou a devenit o formă de protest împotriva efectelor pandemiei de Covid-19. Iar unii angajați chiar au cerut angajatorului să poată veni la birou, pentru că au nevoie de interacțiune cu colegii sau nu mai dau randament acasă.

Un lucru e cert: viața la birou s-a schimbat și munca hibrid pare a fi modul de lucru al viitorului. Oamenii vor lucra o zi sau două de acasă, într-un stil concentrat, și vor veni trei sau patru zile la birou, pentru a lucra colaborativ și a interacționa cu colegii. Asta înseamnă că biroul se transformă odată cu percepția oamenilor despre ce înseamnă să lucrezi de acolo.

 

Citește continuarea pe republica.ro

 

Responsive Menu
Add more content here...