Business photo created by senivpetro – www.freepik.com

2020 a pus la încercare economiile globale şi a arătat că „business as usual” nu mai este o soluţie viabilă în contextul post-pandemic. Sustenabilitatea în toate aspectele din business va fi noua normalitate, iar companiile vor trebui să investească pe multiple paliere pentru a se alinia.

Aspectele legate de o mai bună şi eficientă guvernare, cele sociale şi cele legate de mediu au devenit din ce în ce mai importante. În condiţiile în care sectorul financiar şi-a intensificat eforturile pentru stabilirea unor strategii de sustenabilitate în business şi de reducere a impactului asupra mediului, anii următori pandemiei vor pune tot mai mult accent pe dezvoltare durabilă şi „transformare verde”. De altfel, necesitatea tranziţiei la o economie globală bazată pe emisii reduse de carbon a generat deja câteva din tendinţele anului 2021.

Începând cu acest an, din ce în ce mai multe companii vor fi obligate să-şi facă publice datele de mediu. Există până acum mai multe pieţe care examinează posibilitatea impunerii unor astfel de măsuri. Cei mai mulţi analişti anticipează că avem de-a face aici cu o tendinţă care va deveni tot mai vizibilă, mai ales în domeniul financiar.

 

Citește continuarea pe zf.ro

 

Responsive Menu
Add more content here...