Istoric

Peste 20 de ani de experiență în dezvoltarea și gestionarea de clădiri de birouri clasa A ocupate exclusiv de multinaționale de renume la nivel global.

Clădirile de birouri Genesis Property oferă chiriașilor o experiență remarcabilă. Suntem o companie de top pe piața spațiilor de birouri și lideri în furnizarea celor mai bune servicii pentru angajatorii și angajații care au biroul în clădirile noastre. Cu o echipă dedicată și pasionată de peste 350 de oameni cu valori comune, punem mereu clienții pe primul loc și le oferim nu doar un spațiu în care să își desfășoare activitatea, ci experiențe adaptate modului de lucru din viitor.

2023 - Obținerea aprobării țintei de reducere a emisiilor de CO2 pe termen scurt din partea SBTi

 

Genesis Property devine prima companie imobiliară din România care obține aprobarea țintei sale de reducere a emisiilor de CO2 pe termen scurt, până în 2030, din partea Science Based Targets initiative (SBTi).

Genesis Property și-a luat angajamentul de a-și reduce, într-o primă etapă, emisiile din Domeniile (Scopes) 1 și 2 cu cel puțin 46% până în 2030, față de anul de bază 2019. Suplimentar, compania s-a angajat să măsoare și să reducă emisiile aferente Domeniului 3, astfel încât, în cursul anului 2024, aceasta să poată obține din partea SBTi și validarea țintei Net-Zero de reducere a emisiilor de CO2 pe termen lung.

2023 - Genesis FM devine prima companie de administrare imobiliară din România care obține Certificatul de Înregistrare în EMAS

 

În iulie 2023, Genesis FM, parte a grupului Genesis Property, a devenit prima companie din sectorul imobiliar românesc care a obținut Certificatul de Înregistrare în prestigiosul sistem comunitar de management de mediu Eco-Management and Audit Scheme (EMAS), marcând un moment important în inițiativele concrete de protecție a mediului.

Astfel, am adăugat un instrument de administrare prin care măsurăm și reducem continuu impactul operațiunilor companiei asupra mediului.

2022 - Implementarea celui mai extins proiect de energie regenerabilă dintr-un parc de birouri din România

 

Genesis Property prezintă un nou pionierat pentru piața de real estate, prin implementarea celui mai extins proiect de energie regenerabilă dintr-un parc de birouri din România.

Proiectul a constat în instalarea a mai mult de 1.000 de panouri fotovoltaice pe o suprafață de peste 4.000 mp, în regim de prosumator, pe acoperișurile clădirilor de birouri din cadrul YUNITY Park (Novo Park) din nordul Bucureștiului, în urma unei investiții de 1 milion de euro.  

2022 - Începe transformarea Novo Park în YUNITY Park

YUNITY Park este un concept nou de real estate, care va reașeza, într-un spațiu unic, facilități noi pentru tendințele de lucru și de viață urbană ale viitorului. Proiectul este prevăzut să fie finalizat în primele trei luni din 2023, cu o investiție totală de 50 de milioane de euro.

Proiectul YUNITY Park se înscrie în strategia de sustenabilitate a Genesis Property, aliniată celor 10 principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite privind drepturile omului, muncă și protecția mediului, dar și celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

Genesis Property, primul proprietar și dezvoltator imobiliar român care se alătură UN Global Compact

Genesis Property se alătură inițiativei UN Global Compact, cea mai amplă inițiativă globală pentru un viitor sustenabil, și devine primul proprietar și dezvoltator imobiliar din România care intră în comunitatea globală a Organizației Națiunilor Unite pentru sustenabilitate și dezvoltare durabilă. 

Genesis Property a decis să își alinieze astfel strategia de business și operațiunile la principiile de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite și va adopta pe plan local o serie de măsuri menite să susțină viziunea globală pentru sustenabilitate, cu impact asupra oamenilor și comunităților din care face parte.

2021 - Prima clădire IMMUNE™-Resilient din lume

Clădirea H3 din West Gate Business District, ocupată integral de Ericsson, obține certificarea IMMUNE™-Resilient, devenind prima clădire din lume care a atins cel mai înalt nivel de certificare IMMUNE Building Standard™. 119 din cele 135 de măsuri incluse în IMMUNE™ Assessment Scoring Index au fost implementate cu succes. Investiția totală în certificarea clădirii, care acoperă o suprafață de 15.500 de metri pătrați, s-a ridicat la 375.000 euro, reprezentând 1,4% din valoarea proprietății.

2020 - Lansarea internațională a IMMUNE Building Standard™

IMMUNE Building Standard™ este standardul global care redefinește viitorul clădirilor de birouri prin certificarea rezilienței acestora la riscuri actuale și viitoare pentru sănătate, propunând un set coerent de măsuri pe care orice proprietar de birouri din lume le poate aplica pentru asigurarea calității sănătății clădirilor deținute.

IMMUNE™ este o inovaţie multidisciplinară și a fost creat la inițiativa Genesis Property ca răspuns la pandemia de Covid-19, într-un timp extrem de scurt, ca urmare a unei investiţii de peste 1 milion de euro pentru cercetare, dezvoltare, testare şi implementare.

2018 - Inaugurarea Crazy Pool, piscină în aer liber cu pistă de alergare

Deschisă de la 1 august 2018, piscina dispune de o capacitate totală de 200 locuri pe șezlong și este adresată chiriașilor și angajaților acestora, precum și studenților din cadrul campusului studențesc West Gate Studios. În plus, piscina este înconjurată de o pistă de alergare și rollerblade, unică în România.

2018 - Inaugurarea Studio One, primul hotel într-un parc de birouri din București

Studio One - Accommodation Suites, situat în West Gate Business District, oferă cazare în garsoniere și apartamente noi și spațioase, cu finisaje practice și dotări complete. Este potrivit atât pentru experiențele de tranzit, cât și călătoriile de business sau vizitele pe termen lung. Această facilitate, o premieră într-un parc de birouri din România, completează oferta de servicii dedicate companiilor chiriașe și familiilor studenților din campusul studențesc West Gate Studios.

2015 - West Gate Studios devine membru International Houses Worldwide

În 2015 West Gate Studios a devenit membru a prestigioasei organizații International Houses Worldwide. Organizaţia IHWW este formată din 18 operatori de campusuri studenţeşti de pe toate continentele, care poartă aceeaşi denumire – International House – şi care împărtăşesc o misiune similară, anume aceea de “a oferi studenţilor de diferite naţionalităţi şi diverse culturi oportunitatea de a trăi şi învăţa împreună, într-o comunitate a respectului reciproc, înţelegerii şi prieteniei internaţionale”. 

2013 - Certificarea BREEAM Very Good pentru Novo Park

Primele trei clădiri, cu o suprafață totală de 40.000 mp, au fost inițial certificate BREEAM, iar toate cele șapte imobile ale parcului au obținut calificativul verde până la finalul anului.

2013 - Certificarea clădirilor din West Gate cu standardul BREEAM

Primele patru clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de 60.000 mp, au obţinut inițial certificarea BREEAM. A cincea clădire, livrată în primul trimestru din 2013, a fost certificată, după un an de funcţionare, conform standardelor BREEAM.

2009 - Inaugurarea primului campus privat din România, West Gate Studios

West Gate Studios a fost dezvoltat în anul 2009, iar în cei peste 10 ani de activitate, mii de studenți i-au călcat pragul anual, descoperind o nouă experiență în viața lor. Campusul oferă comunităţii de tineri toate facilităţile şi serviciile necesare pentru a se dezvolta într-un mediu sănătos și modern, adaptat la nevoile lor.

2006 - Începe construcția parcului de birouri West Gate

West Gate Business District este unul dintre cele mai mari parcuri de birouri din București, având o suprafaţă închiriabilă de 75.000 mp și oferind locații excepționale companiilor internaţionale și locale interesate de spaţii de birouri integrate.

2005 - Inaugurarea primelor clădiri din Novo Park

Novo Park este unul dintre cele mai mari parcuri de business din Bucureşti și a devenit un punct de referință în zona de birouri Pipera. Complexul este format din şapte clădiri cu o suprafaţă utilă totală de închiriat de 75.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri clasa A, calitate superioară. În prezent, companii internaţionale de top au ales Novo Park, datorită poziției sale excelente (în nordul Bucureştiului) și apropierea de staţia de metrou Pipera.

Back to top