Investiții în surse proprii de producție a energiei regenerabile

Dacă vrem să îndeplinim obiectivul de decarbonizare la nivelul întregului grup până în 2040, în conformitate cu prevederile Acordului de la Paris - limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius față de nivelurile preindustriale - este evident că trebuie să investim direct în propriile soluții de producție a energiei din surse regenerabile.

Comisia Europeană, prin noul proiect de Directivă privind Eficiența Energetică a Clădirilor (EPBD), consideră că implementarea pe scară largă a energiei solare în clădiri va avea o contribuție majoră la protejarea mai eficientă a consumatorilor de prețurile în continuă creștere și volatile ale combustibililor fosili, va reduce expunerea cetățenilor vulnerabili la costurile ridicate ale energiei și ar genera beneficii de mediu, economice și sociale semnificative.

1.080 de panouri fotovoltaice au fost deja instalate pe cei circa 4.000 mp ale acoperișurilor clădirilor din YUNITY Park, astfel încât acesta să îndeplinească încă din acest an criteriile nZEB de eficiență energetică.

Este un prim pas esențial către a transforma toate clădirile din portofoliul companiei în clădiri cu zero emisii de carbon (ZEB) până în 2030.

Back to top