Mediu

Criza climatică reprezintă, fără îndoială, cea mai mare provocare cu care se confruntă umanitatea, iar implicațiile pentru sectorul imobiliar sunt semnificative.

Mediul construit este locul în care ne petrecem peste 90% din timp, locuind, lucrând și bucurându-ne de timp liber în interiorul clădirilor.

În același timp, sectorul imobiliar este o sursă importantă de locuri de muncă, clădirile reprezentând o pondere semnificativă a bogăției unei națiuni.

Pe de altă parte, sectorul clădirilor este însă responsabil și pentru aproape 40% din emisiile globale de carbon, peste 30% din consumul global de energie și aproape 50% din consumul de resurse naturale ale lumii.

Este evident că trebuie să reducem urgent emisiile din mediul construit și să schimbăm modul în care proiectăm, construim și operăm clădiri, nu numai pentru a răspunde cu succes provocărilor crizei climatice și degradării continue a mediului înconjurător, ci și pentru a contribui la crearea unei planete mai sănătoase, cu oameni mai sănătoși.

În acest sens, prioritatea strategică a Genesis Property este reducerea emisiilor de carbon pentru întregul său portofoliu de clădiri, într-un ritm validat științific (de către SBTi), care să contribuie la atingerea obiectivului stabilit prin Acordul de la Paris - limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius față de nivelurile preindustriale până în 2050.

Obiectivul nostru: Vom deveni o companie cu zero emisii nete de carbon până în 2040.

Ambiția Genesis Property este să finalizeze acest proces de decarbonizare cu 10 ani mai devreme față de termenul adoptat prin Acordul Ecologic European (The Green Deal) de către Comisia Europeană, și anume până în 2040.

Back to top